moj posao
  • 24 siječnja, 2024
  • Gabriela Holetic
  • 0

Jessica Holbrook Hernandez, predsjednica Great Resumes Fasta, savjetuje da biste povećali svoj utjecaj na poslodavce trebali koristiti brojeve prilikom pisanja životopisa.

Umjesto opisa poslova, naglasite rezultate koje ste postigli na svakom radnom mjestu. Opis posla treba biti kratak, dok lista postignuća na tom radnom mjestu treba biti detaljnija i obuhvatnija.

Brojevi su važni u životopisu jer jasno komuniciraju vaše uspjehe i rezultate. Općenite izjave poput “Pomogao/la sam ljudima” ne pružaju dovoljno konkretne informacije o vama.

Usporedite svoju plaću s ostalim plaćama za svoje radno mjesto.

Brojevi, s druge strane, pružaju jasne informacije o vašim dostignućima. Stoga trebate pretvoriti svoje iskustvo i znanje u brojeve. Na primjer, možete izračunati koliko problema ste riješili u jednom danu, koliko poziva ste obavili, koliko dugo ste radili na projektu, itd.

Hernandez savjetuje da transformirate nekonkretnu izjavu poput “Pomogao/la sam mnogim ljudima da napišu životopis i budu pozvani na razgovore za posao i dobiju taj posao” u nešto konkretno kao što je: “Od 1 000 klijenata kojima sam pomogao/la u pisanju životopisa, 85 % je bilo pozvano na intervju u manje od dva tjedna, a 96 % ih je dobilo posao u manje od 60 dana.”

Kreirajte profesionalan životopis pomoću našeg besplatnog online alata!

Stoga, usredotočite se na brojeve. Ako radite u prodaji, lako možete izraziti povećanje prihoda, na primjer: “Postigao/la sam godišnji rast prodaje postojećim kupcima za xy iznos prodajom dodatnih usluga.” Ako ste doprinijeli smanjenju troškova, možete to isto navesti: “Identificirao/la sam i ostvario/la uštede u telekomunikacijskim uslugama u iznosu xy.”

Osim toga, recepcionari mogu navesti koliko su poziva dnevno primili. Menadžeri i voditelji mogu izračunati koliko su ljudi vodili, s kojim budžetom su upravljali, jesu li povećali produktivnost svog tima. Direktori mogu pisati o timovima koje su vodili i koliko su povećali prihode.

Tražite posao? PickJobs – 100% posao!

Svatko može koristiti brojeve u životopisu, a ako ne brojeve, onda sigurno postotke. Jer u svemu što radite – troškovima, pregovorima, zadovoljstvu kupaca, zadržavanju zaposlenika – postoje brojevi koje možete iskoristiti.