moj posao
  • 21 prosinca, 2023
  • Gabriela Holetic
  • 0

Edukacija, tečajevi i certifikati igraju značajnu ulogu u oblikovanju vaše profesionalne karijere. Oni pružaju temelj znanja i vještina koje nosite sa sobom dok gradite svoj put u određenoj industriji. Kako biste na najbolji način prenijeli svoje obrazovanje i relevantne dodatne edukativne aktivnosti u vašem životopisu, važno je istaknuti kako doprinose vašim profesionalnim ciljevima.

Usporedite svoju plaću s ostalim plaćama za svoje radno mjesto.

Evo kako to postići:

1. Struktura obrazovnog dijela: Počnite s dijelom posvećenim vašem obrazovanju. Navedite sve relevantne škole i fakultete koje ste pohađali, zajedno s diplomama i datumima završetka. Osim toga, dodajte informacije o glavnim predmetima koje ste studirali.

2. Relevantne specijalizacije: Istaknite specijalizacije i studijske programe koji su posebno relevantni za vaše profesionalne ciljeve. Ako ste se fokusirali na određenu djelatnost ili disciplinu koja podržava poziciju na koju se prijavljujete, naglasite to.

3. Dodatna obuka i tečajevi: U zasebnom dijelu, navedite relevantne tečajeve, seminare i certifikate koje ste stekli. Ovdje se fokusirajte na one koji su direktno povezani s vještinama koje traži poslodavac za konkretnu poziciju.

4. Akcijske riječi: Koristite akcijske riječi kako biste opisali svoje obrazovno iskustvo. Na primjer, “Imam diplomu s fakulteta informacijske tehnologije sa posebnim naglaskom na razvoj softvera.”

Tražite posao? PickJobs – 100% posao!

5. Povežite s profesionalnim ciljevima: Za svaku stavku obrazovanja ili dodatne edukacije, razmislite kako je doprinijelo vašem razvoju u cilju postizanja profesionalnih ciljeva. Spojite ono što ste naučili sa svojim planovima i strašću za svojom karijerom.

6. Osvrt na važne projekte: Ako ste tokom obrazovanja radili na posebnim projektima ili istraživanjima koja su relevantna za vaše profesionalne ciljeve, navedite ih. To dodaje dubinu vašem obrazovnom iskustvu.

7. Rezultati i postignuća: Ako ste postigli izuzetne rezultate ili priznanja tokom svog obrazovanja ili tokom tečajeva, navedite ih. Ovo može pokazati vašu predanost i istaknuti vašu stručnost.

Primjer:

Obrazovanje: Diploma iz Elektroinženjeringa, Tehnički fakultet Relevantne specijalizacije: Elektronski sistemi i kontrola

Dodatna obuka i certifikati:

  • Certifikat: Napredno Programiranje u Pythonu, Online Platforma za Edukaciju u Tehnologiji
  • Tečaj: Upravljanje projektnim timovima, Poslovna škola

Prenoseći svoje obrazovanje, tečajeve i certifikate na način koji podržava vaše profesionalne ciljeve, pomažete poslodavcima da bolje razumiju kako ste razvili svoje vještine i stručnost te kako su se oni uklopili u vašu karijeru. Ovo dodaje dodatnu dimenziju vašem životopisu i može vam pomoći da se istaknete kao odgovarajući kandidat za poziciju.