moj posao
  • 12 listopada, 2023
  • Gabriela Holetic
  • 0

Personalizacija životopisa je ključan korak u procesu traženja posla jer omogućava da se istaknu vaše relevantne vještine i iskustvo koja najbolje odgovaraju zahtjevima određene pozicije ili industrije. Prilagoditi svoj životopis za određeni posao pokazuje poslodavcima da ste ozbiljno posvećeni i da razumijete specifične potrebe te uloge.

Usporedite svoju plaću s ostalim plaćama za svoje radno mjesto.

Evo kako prilagoditi svoj životopis kako biste bolje odgovarali zahtjevima poslodavca:

1. Pažljivo pročitajte oglas za posao: Prvi korak je pažljivo proučiti oglas za posao kako biste shvatili koje su ključne vještine, kvalifikacije i iskustvo koje poslodavac traži. Napravite listu ovih zahtjeva kako biste znali na što trebate usmjeriti pažnju pri personalizaciji.

2. Prilagodite sekciju “Profil” ili “Sažetak”: U uvodnom dijelu svog životopisa, istaknite vještine i iskustva koja najviše odgovaraju zahtjevima poslodavca. Ovdje možete spomenuti specifične projekte ili postignuća koja se poklapaju s onim što je navedeno u oglasu za posao.

3. Prilagodite sekciju “Radno iskustvo”: Za svaki prethodni posao navedite odgovornosti, postignuća i projekte koji su posebno relevantni za poziciju na koju se prijavljujete. Uklonite ili smanjite naglasak na informacije koje nisu direktno povezane s traženim vještinama.

4. Povežite vještine s zahtjevima posla: Kada nabrajate svoje vještine, usmjerite se na one koje su istaknute u oglasu za posao. Ako imate vještine koje se posebno traže, istaknite ih kako biste jasno pokazali svoju relevantnost za poziciju.

5. Dodajte ključne riječi: Ključne riječi iz oglasa za posao često se koriste kao filteri prilikom pretrage životopisa. Proučite oglase i uključite odgovarajuće ključne riječi kako biste osigurali da vaš životopis bude primijećen u pretrazi.

6. Prilagodite sekciju “Obrazovanje”: Ako imate obrazovanje ili sertifikate koji su relevantni za posao, istaknite ih. Ako je oblast vašeg obrazovanja usko povezana s pozicijom, dodatno istaknite kako će vaše obrazovanje doprinijeti uspješnom obavljanju posla.

7. Izbrišite nepotrebne informacije: Ako imate iskustva ili informacije koje nisu relevantne za poziciju ili industriju na koju se prijavljujete, razmislite o njihovom izostavljanju kako biste napravili više prostora za relevantne informacije.

8. Prilagodite pismo namjere: Ako šaljete pismo namjere zajedno sa životopisom, prilagodite ga također kako biste istaknuli svoju strast i usklađenost s pozicijom.

Tražite posao? PickJobs – 100% posao!

Prilagoditi svoj životopis za određeni posao ili industriju pokazuje vašu fleksibilnost i ozbiljnost u vezi s prijavom. Svaka pozicija ima svoje specifične zahtjeve, i prilagodbom svojeg životopisa potvrđujete da ste spreman i sposoban ispuniti te zahtjeve.