moj posao
 • 12 srpnja, 2023
 • Gabriela Holetic
 • 0

Impresioniranje poslodavca je ključni korak u procesu traženja i osiguravanja posla. Kada aplicirate za željenu poziciju, vaš cilj je da ostavite snažan utisak na poslodavca i da se istaknete među ostalim kandidatima. Kako biste postigli ovaj cilj, važno je pripremiti se i pružiti najbolji mogući dojam. U ovom vodiču ćemo istražiti nekoliko ključnih saveta koji će vam pomoći da impresionirate svog potencijalnog poslodavca.

Kreirajte profesionalan životopis pomoću našeg besplatnog online alata!

 1. Istraživanje kompanije: Pre nego što se prijavite za poziciju, obavezno istražite kompaniju. Saznajte o njihovoj misiji, vrednostima, proizvodima/uslugama i tržištu na kojem posluju. Ova saznanja će vam pomoći da se bolje pripremite za intervju i da pokažete interesovanje i posvećenost.
 2. Prilagođena prijava: Ne šaljite generičku prijavu. Prilagodite svoj CV i motivaciono pismo u skladu sa zahtevima konkretne pozicije i kompanije. Istaknite svoje relevantne veštine, iskustvo i postignuća koja se odnose na posao za koji se prijavljujete. Pokažite kako možete doprineti kompaniji na osnovu svojih prethodnih iskustava.
 3. Profesionalni izgled: Kada idete na razgovor za posao, obucite se profesionalno i prilagođeno kompanijskoj kulturi. Ovo će pokazati da ste ozbiljni i da poštujete priliku koja vam je data. Pazite na higijenu, urednost i pravilno nošenje odeće. Prvi utisak je izuzetno važan, pa se potrudite da ostavite pozitivan dojam.
 4. Komunikacijske veštine: Obratite pažnju na način na koji komunicirate tokom intervjua. Budite jasni, koncizni i izražavajte se sa samopouzdanjem. Slušajte pažljivo pitanja i odgovorite na njih na adekvatan način. Budite pripremljeni da postavite pitanja o kompaniji i poziciji, što će pokazati vašu zainteresovanost.
 5. Pokažite svoju strast: Izrazite svoju strast i motivaciju za radom u određenoj kompaniji. Podelite svoje iskustvo i postignuća koja su vam pomogla da razvijete interesovanje za industriju ili poziciju. Poslodavci žele videti da ste zaista zainteresovani za posao i da ćete biti predani.
 6. Timski duh: Pokažite sposobnost rada u timu i saradnje. Naglasite svoje iskustvo u timskim projektima i istaknite situacije u kojima ste uspešno sarađivali sa kolegama. Poslodavci cene kandidate koji mogu efikasno komunicirati i doprinositi timskom okruženju.
 7. Fleksibilnost i prilagodljivost: Istaknite svoju fleksibilnost i sposobnost prilagođavanja promenljivim situacijama. Kompanije često traže zaposlene koji su spremni da se prilagode novim zahtevima i koji mogu efikasno reagovati na izazove. Podelite primere kada ste se suočili sa promenama i uspešno se prilagodili.
 8. Rezultati i postignuća: Pokažite svoje postignuće i rezultate koje ste ostvarili u prethodnim poslovima ili projektima. Poslodavci su zainteresovani za kandidate koji su postigli konkretne rezultate i koji mogu doprineti uspehu kompanije. Bilo da se radi o povećanju prodaje, smanjenju troškova ili uspešnom vođenju projekta, istaknite svoje uspehe.
 9. Prikazujte se kao rešenje: Uverite poslodavca da ste vi rešenje za njihove probleme ili potrebe. Fokusirajte se na to kako vaše veštine, iskustvo i znanje mogu doprineti postizanju ciljeva kompanije. Budite spremni da ponudite konkretne ideje i predloge o tome kako biste se angažovali u svom novom poslu.
 10. Pratite nakon intervjua: Nakon intervjua, ne zaboravite da pošaljete zahvalnicu ili pratite-up e-poruku poslodavcu. Ovo pokazuje vašu zahvalnost za priliku i dodatno ističe vaš interes za poziciju. Takođe, možete iskoristiti ovu priliku da dodate ili naglasite neke ključne tačke koje niste izneli tokom intervjua.

Usporedite svoju plaću s ostalim plaćama za svoje radno mjesto.

Impresioniranje poslodavca zahteva vreme, pripremu i fokus. Iskoristite ove smernice kao vodič kako biste se što bolje pripremili za svoj sledeći intervju. Zapamtite da je samopouzdanje, autentičnost i istaknuti relevantne veštine ključni faktori koji će vam pomoći da se istaknete među ostalim kandidatima. Srećno u impresioniranju svog budućeg poslodavca!

Tražite posao? PickJobs – 100% posao!