moj posao
  • 21 lipnja, 2023
  • Gabriela Holetic
  • 0

Intervju za posao može biti zastrašujuća situacija, ali uz pravilnu pripremu i strategiju možete povećati svoje šanse za uspjeh. U ovom članku ćemo vam predstaviti sedam ključnih savjeta koji će vam pomoći da se pripremite za intervju i ostavite pozitivan dojam na poslodavca.

Istražite poslodavca

Prvi korak prije intervjua je detaljno istraživanje poslodavca. Upoznajte se s njihovom misijom, vrijednostima i ciljevima. Pratite njihove društvene mreže i web stranicu kako biste dobili bolji uvid u njihovo poslovanje. Ovo znanje će vam pomoći da pokažete svoj interes za kompaniju i prilagodite svoje odgovore na intervju na njihove potrebe.

Tražite posao? PickJobs – 100% posao!

Pripremite se za pitanja

Očekujte tipična pitanja poput “Recite nam nešto o sebi” ili “Koje su vaše snage i slabosti?” Pripremite odgovore unaprijed kako biste se osjećali sigurnije tijekom intervjua. Koristite konkretna iskustva i primjere kako biste potkrijepili svoje tvrdnje.

Povežite svoje vještine s poslom

Istaknite vještine i iskustvo koja su relevantna za posao za koji se prijavljujete. Povežite svoje vještine s onim što poslodavac traži. Objasnite kako biste mogli doprinijeti organizaciji i riješiti njihove probleme. Budite konkretan i uvjerljiv u svojim tvrdnjama.

Kreirajte profesionalan životopis pomoću našeg besplatnog online alata!

Pokažite samopouzdanje

Važno je pokazati samopouzdanje tijekom intervjua. Govorite jasno i odmjerenim tempom. Održavajte kontakt očima s intervjuerom i budite svjesni svog tijela i gestikulacije. Samopouzdanje će pokazati da ste sigurni u sebe i svoje sposobnosti.

Postavljajte pitanja

Intervju je dvosmjerna komunikacija. Postavljanje pitanja poslodavcu pokazuje vašu zainteresiranost za posao. Pitajte o kulturi tvrtke, razvojnim mogućnostima ili budućim projektima. Također, postavljanje pitanja će vam pomoći da bolje razumijete očekivanja i potencijalno smanjite svoju nervozu.

Usporedite svoju plaću s ostalim plaćama za svoje radno mjesto.

Pripremite primjere iz prakse

Poslodavci često traže konkretne primjere iz vašeg prethodnog iskustva kako bi procijenili vašu sposobnost rješavanja problema i postizanja rezultata. Pripremite nekoliko relevantnih primjera iz prakse koji ilustriraju vaše vještine, postignuća i prilagodljivost. Opišite situaciju, vašu ulogu, mjere koje ste poduzeli i rezultate koje ste postigli.

Ostavite dobar dojam

Važno je ostaviti pozitivan dojam na poslodavca tijekom intervjua. Budite profesionalni, ljubazni i slušajte pažljivo. Pokažite interes za sugovornika i budite pristojni prema svima s kojima stupite u kontakt tijekom intervjua. Ne zaboravite zahvaliti na prilici za razgovor i izraziti svoje zanimanje za posao.

Uspješan intervju za posao zahtijeva pripremu, samopouzdanje i sposobnost prezentiranja svojih vještina i iskustva. Istražite poslodavca, pripremite odgovore na tipična pitanja, povežite svoje vještine s poslom i pripremite primjere iz prakse. Pokažite samopouzdanje, postavljajte pitanja i ostavite pozitivan dojam na poslodavca. Slijedeći ove sedam ključnih savjeta, povećat ćete svoje šanse za dobivanje posla koji želite.