moj posao
  • 12 lipnja, 2023
  • Gabriela Holetic
  • 0

Intervju za posao je važan korak u procesu zapošljavanja i pravilna priprema može biti ključna za uspjeh. Jedan od aspekata pripreme je osiguravanje da sa sobom ponesete sve potrebne stvari kako biste bili spremni na sve situacije koje se mogu pojaviti tijekom intervjua. U ovom članku ćemo vam predstaviti ključne stvari koje biste trebali ponijeti sa sobom na intervju za posao.

Dodatne kopije životopisa

Pripremite nekoliko dodatnih kopija svog životopisa. Iako je većina poslodavaca već dobila vaš životopis putem prijave, uvijek je dobro imati nekoliko dodatnih primjeraka pri ruci. Možda će biti više ljudi uključenih u intervju i svaki od njih bi mogao htjeti imati vlastitu kopiju kako bi je mogli pregledavati tijekom intervjua.

Tražite posao? PickJobs – 100% posao!

Popis pitanja

Napravite popis pitanja koja želite postaviti poslodavcu tijekom intervjua. Ovo će vam pomoći da pokažete svoj interes za tvrtku i ulogu za koju se prijavljujete. Imajte na umu da su pitanja koja postavljate također važna jer vam daju priliku da bolje razumijete posao i radno okruženje.

Portfelj

Ako je moguće, ponesite svoj portfelj s primjerima vašeg prethodnog rada. Ovo je posebno korisno ako se prijavljujete za kreativne ili tehničke pozicije. Portfelj može sadržavati uzorke projekata, radove ili rezultate koji demonstriraju vaše vještine i dostignuća. Budite spremni objasniti svaki primjer i kako je doprinio vašem razvoju i uspjehu.

Kreirajte profesionalan životopis pomoću našeg besplatnog online alata!

Reference

Ako niste već dostavili reference s prijavom, možda će vam biti potrebno ponijeti nekoliko referenci sa sobom na intervju. Reference su osobe koje mogu potvrditi vaše profesionalne sposobnosti i kvalitete. Ovo mogu biti bivši poslodavci, kolege ili profesori. Osigurajte da ste prethodno obavijestili svoje reference o mogućem kontaktu poslodavca kako bi bili spremni pružiti relevantne informacije.

Identifikacijski dokumenti

Pripremite valjanu identifikaciju kao što je vozačka dozvola, osobna iskaznica ili putovnica. Poslodavac može zatražiti kopiju vašeg identifikacijskog dokumenta ili provjeriti vaš identitet pri ulasku u zgradu ili na recepciji. Osim toga, identifikacijski dokumenti su važni za administrativne svrhe pri zapošljavanju i verifikaciju vašeg identiteta.

Usporedite svoju plaću s ostalim plaćama za svoje radno mjesto.

Bilježnica i olovka

Ponesite malu bilježnicu i olovku kako biste mogli zabilježiti važne informacije tijekom intervjua. Ovo vam omogućuje da budete organizirani i da ne propustite bitne detalje ili upute koje vam daje poslodavac. Također možete koristiti bilježnicu kako biste postavili pitanja ili napravili bilješke o ključnim informacijama o poslu.

Dodatni primjeri i potvrde

Ako imate dodatne primjere radova ili potvrde koje ilustriraju vaše vještine i iskustvo, razmislite o njihovom donošenju na intervju. To može uključivati pohvale, certifikate, nagrade ili bilo koje druge relevantne dokumente koji mogu dodatno potkrijepiti vašu kvalifikaciju za posao. Ponesite ih u organiziranom i profesionalnom formatu kako biste ih mogli prezentirati poslodavcu ako se ukaže prilika.

Priprema za intervju za posao uključuje i pripremu stvari koje ćete ponijeti sa sobom. Osim životopisa i popisa pitanja, važno je imati dodatne kopije životopisa, portfelj s primjerima rada, reference, identifikacijske dokumente, bilježnicu i olovku te dodatne primjere i potvrde. Ove stvari će vam pomoći da budete organizirani, spremni na sve situacije i ostavite profesionalan dojam na poslodavca. Ne zaboravite provjeriti i prilagoditi ovaj popis prema specifičnim zahtjevima i industriji u kojoj se prijavljujete.