moj posao
  • 26 svibnja, 2023
  • Gabriela Holetic
  • 0

Želite osvježiti svoj životopis kako biste impresionirali poslodavce, iako niste zadovoljni trenutnim poslom? Dok su starije generacije često provodile cijeli radni vijek u istoj tvrtki na istoj poziciji, mlađe generacije su sklonije mijenjanju poslova i uvijek teže ka boljem, a često i uspijevaju u tome. Istraživanja pokazuju da mladi prosječno mijenjaju posao svakih godinu i pol.

Ako niste zadovoljni trenutnim poslom i smatrate da ne vodi nikamo, možda biste trebali razmisliti o pripremi novog životopisa i potrazi za srećom negdje drugdje.

Iako vam se trenutna pozicija čini dosadnom, to ne znači da mora biti takva i u vašem životopisu.

Usporedite svoju plaću s ostalim plaćama za svoje radno mjesto.

Kako poboljšati životopis? Spisateljica i kolumnistica Kat Boogaard ističe četiri koraka koje trebate poduzeti kako biste impresionirali poslodavce svojim životopisom. Važno je napomenuti da postoji razlika između uljepšavanja životopisa da bi zvučao bolje i pisanja neistina, stoga budite oprezni.

  1. Fokusirajte se na postignuća

Nemojte samo navoditi opis poslova ili dnevne zadatke u svom životopisu, jer to ne zanima poslodavce. Oni žele znati o vašim postignućima i koliko ste bili uspješni u određenim područjima. Iznesite konkretne brojke ili postotke koji prikazuju vaše uspjehe.

  • Priložite primjere

Vaša prezentacija će zvučati uvjerljivije ako možete dati primjer za ono što ste radili. Kada god imate priliku pokazati nešto umjesto samo govoriti o tome, iskoristite tu priliku jer ćete se istaknuti iz mase. Na primjer, ako ste organizirali događaje, navedite neke konkretno kako biste ostavili dojam.

  • Izbjegavajte fraze

Fraze koje se često koriste Većina životopisa sadrži glagole poput “pomagati”, “komunicirati”, “voditi”, “upravljati” i slično. Te fraze se toliko često koriste da poslodavci na njih često ni ne obraćaju pozornost. Pokušajte pronaći sinonime ili slične izraze koji će zamijeniti te uobičajene fraze.

  • Uključite izjave drugih

Preporuke bivših poslodavaca su izuzetno cijenjene, pa ako je moguće, potražite takve preporuke. U preporukama će poslodavac naglasiti vaše kvalitete i potkrijepiti ih praktičnim primjerima.

Tražite posao? PickJobs – 100% posao!