moj posao
  • 25 svibnja, 2023
  • Gabriela Holetic
  • 0

Tražitelji posla dobro znaju da nije dovoljno samo napisati životopis i nadati se prilici za osobni intervju. Ponekad čak i ako ispunjavate sve uvjete, može se dogoditi da ne budete pozvani na razgovor zbog velikog broja drugih kvalificiranih kandidata koji su također aplicirali za istu poziciju. Stoga je važno uložiti dodatan napor.

Usporedite svoju plaću s ostalim plaćama za svoje radno mjesto.

Posebno kod poslova koji zahtijevaju kreativnost, imate priliku iskoristiti svoju maštu i pokazati svoj talent. Bez obzira na to jeste li svoj životopis i motivacijsko pismo napisali na LinkedInu, Pinterestu ili čak kao Martina Raškaj koja je svoju otvorenu molbu objavila na jednom portalu, nema prepreka za vas.

Naravno, nije potrebno posebno naglašavati da su i Martina i djevojka koja je objavila svoj životopis na LinkedInu privukle pažnju mnogih poslodavaca. To je također uspjelo i mladoj urednici i spisateljici koja je odlučila predstaviti svoj digitalni životopis na Twitteru.

Ameena Rasheed je njeno ime. Nakon pet godina iskustva u uređivanju, pisanju članaka i upravljanju društvenim mrežama, željela je nastaviti karijeru u televizijskoj i filmskoj industriji kao kreatorica digitalnog sadržaja.

Tražite posao? PickJobs – 100% posao!

Kako bi se najbolje predstavila, pretvorila je svoj Twitter profil u digitalni životopis. Na tom profilu dijeli najvažnije informacije o sebi: svoje članke, citate drugih ljudi o njoj, kao i linkove za LinkedIn i osobnu web stranicu, zajedno s drugim relevantnim informacijama.

Na ovaj način, željela je osigurati da svatko tko posjeti njezin profil dobije uvid u sve uspjehe koje je postigla u različitim područjima.