moj posao
  • 3 svibnja, 2023
  • Gabriela Holetic
  • 0

Postoji podijeljeno mišljenje među stručnjacima za životopise o tome koje su tečajevi ili radionice relevantne za uključivanje u životopis. Neki smatraju da tečajevi uopće nemaju mjesta u životopisu, dok drugi misle suprotno. Također, neki tvrde da ovisi o specifičnom radnom mjestu za koje se prijavljujete.

Usporedite svoju plaću s ostalim plaća za svoje radno mjesto.

Koju vrstu posla želite dobiti?

Ako se prijavljujete za pripravnički staž u redakciji, voditelj zapošljavanja možda će biti zainteresiran za vaše sudjelovanje na tečaju kreativnog pisanja, vašu nagradu za kratku priču ili vaše iskustvo rada u školskom časopisu. Važno je da navedene radionice i tečajevi (bilo da su online ili održani fizički) budu relevantni za radno mjesto za koje se prijavljujete.

Kakvo je vaše radno iskustvo?

Mnogi poslodavci traže kandidate s nekoliko godina radnog iskustva. To može biti frustrirajuće i zbunjujuće za nedavne diplomante i druge koji tek ulaze na tržište rada ili se vraćaju na njega. Ako nemate puno radnog iskustva, možete se osloniti na dodatne edukacije koje ste završili. Uključivanje tih tečajeva u životopis pokazuje da posjedujete određeno znanje i vještine, čak i ako nemate stvarno radno iskustvo. Važno je samo ne pretjerivati. Nije potrebno navesti svaki pojedinačni tečaj ili radionicu koje ste pohađali.

Pronađi posao u trenu!

Gdje ih treba navesti?

Pravilan redoslijed je prvo navođenje formalnog obrazovanja, a zatim dodatnih edukacija, uključujući navedene tečajeve i radionice. Pri navođenju budite konkretni i navedite ustanovu koja je pružila edukaciju, period pohađanja, a kao dodatak možete navesti i glavne teme ili koncepte koje ste proučavali na toj edukaciji u 2 ili 3 točke.