moj posao
  • 31 siječnja, 2023
  • Gabriela Holetic
  • 0

Fleksibilni poslovi za studente

Ovi su poslovi sjajan izbor za studente jer im mogu pružiti fleksibilno radno vrijeme, uglavnom dobru plaću/satnicu, i učiniti životopis još bogatijim. Pokušajte pronaći nešto u području svojega obrazovanja, što biste htjeli raditi kada završite studij, kako biste usavršili potrebne vještine, znanja, iskustvo, ali i stekli nova poznanstva.

Uz PickJobs-ov online alat možete kreirati profesionalan životopis. Jednostavno i besplatno!

Lokalni vodič

Ovo je posao u kojemu ćete ubrzo usavršiti svoje komunikacijske, govorne i prezentacijske vještine. Također ćete steći određenu razinu samopouzdanja i pokazati zrelost.

Ambasador brenda

Reklamiranje i prodaja proizvoda vašim prijateljima i kolegama može biti sjajan način da zaradite novac, ili barem donesete kući nekoliko besplatnih primjeraka. Nebitno prodajete li parfeme, sokove, …; marketinško radno iskustvo uvijek izgleda impresivno u životopisima.

IT podrška

Ovo je jedan od najboljih studentskih poslova za one koji se obrazuju u relevantnim područjima: Steći ćete iskustvo stvarnoga svijeta i zaraditi više novca nego na neplaćenom stažiranju. Odgovornosti obično uključuju rješavanje tehničkih problema te instaliranje i postavljanje računalnih sustava. Provjeriti plaće u ovoj industriji, ali i usporediti ih sa drugima, možete pomoću besplatnog PickJobs-ovog alata!

Konzultant za društvene mreže

Izgradnja robne marke na internetu postaje sve važnija, a tvrtke sve više traže honorarne zaposlenike koji će im pomoći u održavanju društvenih mreža na platformama kao što su Facebook, Instagram ili Twitter. Za studente je to sjajna prilika da poboljšaju i IT i marketinške vještine, pri pristojnoj zaradi.

Konobar

Ponekada studenti čine pogrešku misleći kako posao konobara ne izgleda dobro u njihovome životopisu, ali je zapravo sve u tome kako ćete iskazati iskustvo koje ste stekli. Pronađite priliku da pokažete kako ste razvili vještine pružanja usluga korisnicima ili rada u timu. Posao u restoranima uglavnom je dobro plaćen, a mnogi će se poslodavci prilagoditi vašem rasporedu i obavezama.

Pisac

Ako ste se zaputili ka karijeri koji uključuje mnogo komunikacije, možete steći veliku prednost radeći kao pisac. Potražite posao u školskim novinama ili drugim publikacijama, ili pak u nekoj od marketinških agencija. U današnje je doba to vrlo fleksibilan posao, koji honorarno možete obavljati i iz udobnosti vlastitoga doma.

Usluge zapošljavanja

Rad u službama za zapošljavanje, odnosno u odjelu ljudskih resursa, može vam pomoći da se pobliže upoznate s procesom zapošljavanja i steknete vještine za ugodni razgovor s poslodavcima i regruterima.

Agent u banci

Otprilike 1 od 4 blagajnika radi skraćeno radno vrijeme, što znači da bi studenti lako mogli pronaći fleksibilnost u poslu u banci. Steći ćete iskustvo u korisničkoj službi i radu s brojevima. Ako se krećete prema karijeri u financijama, ovo bi mogao biti dobar način da se za to i pripremite.

Raditi za sebe

Pokretanje posla moglo bi se svidjeti studentima koji su poduzetnički nastrojeni, ako su to i u mogućnosti izvesti.  Mogli biste imati vlastiti raspored, odabrati klijente s kojima želite surađivati i eventualno uspostaviti kontakte u industrijama za koje ste zainteresirani.

Alumni poslovi

Bilo da prikupljate sredstva, šaljete e-poštu ili radite na organizaciji alumni događajima, ovo je posao koji dolazi s mnogo potencijala za umrežavanje s ljudima. Vaša interakcija s bivšim studentima mogla bi vam pomoći da dobijete ljetnu praksu ili posao nakon što dobijete diplomu.